Magnezij i migrena

Magnezij se kod glavobolje pokazao pouzdanim. Ovdje saznajte više o tome.

Oko deset milijuna Nijemaca pogođeno je migrenom. Napad migrene često obilježavaju glavobolja, mučnina i povraćanje. U medicini je poznato ukupno 300 vrsta glavobolja.

Magnezij kod migrene

Pacijenti s migrenom često imaju znatno manje vrijednosti magnezija u krvi. Zbog toga se nedostatak magnezija povezuje i s nastankom glavobolje i migrene! Manjak magnezija uzrokuje pretjeranu razdražljivost mišićnih vlakna i vlakna živaca. Posljedice su napetosti u području leđa i vrata koje onda mogu izazvati stresnu glavobolju. Osim toga, dolazi do sužavanja krvnih žila u mozgu što može doprinijeti napadu migrene. Imajući to u vidu, u svakom se slučaju kod prevencije tenzijske glavobolje i kao profilaksa za migrene preporučuje dovoljna opskrba mineralnom tvari magnezij koja je važna za život.

Količina magnezija kod migrene?

Suplementacija magnezijem pokazala se u profilaksi migrene više nego učinkovitom. Studije dokazuju da uzimanje od 2 x 300 mg magnezija od magnezijevog citrata koji ima povoljan učinak na organizam (npr. Magnesium-Diasporal® 300 mg) može smanjiti preko 3 mjeseca učestalost napada migrena kao i jačinu bolova u pojedinačnim napadima.

Sve ovisi o pravoj djelatnoj tvari

Zašto je to tako? Hrana sadrži magnezij u organskom obliku, npr. kao magnezijev citrat kojeg organizam može dobro prihvatiti. Iz tog razloga gotovo svi proizvodi Magnesium-Diasporal® sadrže magnezijev citrat koji je dobar za organizam.

UOSTALOM...
Visokodozirani magnezij preporučuje i Njemačko društvo za migrene i glavobolje u svrhu terapije i profilakse. Preuzmite besplatno Kalendar glavobolje*.

*Uz ljubaznu potporu društva DMKG-Njemačko društvo za migrene i glavobolje, München

Preporučamo 2 x 1 štapić Magnesium-Diasporal® 300 mg, granulata za oralnu otopinu na dan. Tu je dozu potrebno uzimati redovno, najmanje u razdoblju od 3 mjeseca. Ako bubrezi radi normalno, ne postoji razlog zašto se Magnesium-Diasporal® ne bi stalno uzimao.

Saznajte ovdje više o proizvodu

csm_Mg-Diasporal-300-mg-Trinkgranulat_50st_62608aea1e

Savjeti protiv migrene

  • Izbjegavajte preopterećenja
    Ako je mozak stalno aktivan, brzo reagira s previše nadraženosti.
  • Smanjiti stres
    Oslobađanje hormona stresa dovodi do proširenja krvnih žila – i u mozgu. Stanice živaca mogu bolno reagirati.

Diasporal® – prilagođeni magnezij