Magnezij i vitamin B kod stresa

Mogu li velike doze vitalnih tvari magnezija i vitamina B pomoći protiv stresa? Više o protustresnim mineralima možete pročitati ovdje.

U današnjem svijetu stres je gotovo svakodnevan; često se smatra mjerilom uspjeha. Kad je osoba pod stresom, za nju se smatra da puno radi. A svi želimo uspješno se nositi s obitelju, karijerom i slobodnim vremenom.

Međutim, dugotrajan stres može negativno utjecati na zdravlje.

Stres na početku nije loš: u prirodnim životnim uvjetima služi kao upozorenje i potiče postupke u slučaju ugroženosti.

Oslobađaju se stresni hormoni, adrenalin i noradrenalin, šire se bronhije, povisuje se krvni tlak i povećava broj srčanih otkucaja, poboljšava se opskrba mišića i mozga s kisikom. To povećava učinkovitost borbe ili bijega. Ako se stres aktivno ostvari, ima pozitivan učinak i naziva se eustres, što u doslovnom prijevodu znači dobar stres.

Međutim, danas više ne treba bježati pred divljim životinjama. Buku, pritiske i pretjerane zahtjeve ne možete fizički spriječiti. Razine stresnih hormona ostaju visoke, stvaraju negativni stres (»distres«), koji može pogoditi tijelo i dušu.

Velike doze magnezija i posebni vitamini B kod strategija protiv stresa

Velike doze magnezija i posebni vitamini B kod strategija protiv stresa mogu početi djelovati u glavi i tijelu. U glavi sve nerijetko počinje ocjenjivanjem situacije. Rješavanje problema na konstruktivan način i svijest o vlastitim sposobnostima često mogu biti korisni. Tijelu također možemo pomoći u svladavanju stresa. Ne kaže se uzalud za magnezij da je protustresni mineral jer regulira oslobađanje stresnih hormona. Zato je u teška vremena potrebna puno veća doza magnezija. Za jake živce važna je i izdašna opskrba posebnim vitaminima B. Ti vitamini za živce značajno doprinose normalnoj funkciji živčanog sustava i metabolizmu stvaranja energije. Svatko tko traži odgovarajuću opskrbu magnezijem i vitaminima skupine B puno je napravio za smanjenje stresa i opuštanje živaca.

6 savjeta za uklanjanje stresa

Redovito kretanje

Vruća kupelj

Čitanje dobre knjige

Susret s prijateljima

Progresivno opuštanje mišića

Autogeni trening

U vrijeme stresa preporučujemo jedanput na dan Magnesium-Diasporal® DEPOT Za mišiće + živce
Dodatak prehrani sadrži veliku dozu dvofaznoga magnezija i vitamina skupine B (B1, B2, B6, B12) s posebnim depo učinkom. To osigurava brzu i dugotrajnu opskrbu važnim hranjivim tvarima.

izdelek[1]

Što se događa kod manjka magnezija i vitamina skupine B?

Kada živčanost i napetost pokvare svakodnevan život, tijelu su potrebni posebni vitamini B radi stabiliziranja živaca, a velike doze magnezija potpomažu vitalne mišićne funkcije.

Diasporal® – prilagođeni magnezij