Smanjena opskrba magnezijem

Dijete i jednostrana prehrana mogu dovesti do nedovoljne opskrbe magnezijem.

Za ravnotežu magnezija posebno je važna zdrava i ujednačena prehrana. To je upravo zbog toga što dijete, kure izgladnjivanja ili brza hrana mogu dovesti do premalog unosa magnezija.

Magnezij i hrana

Naš organizam ne može samostalno proizvesti magnezij. Zato je od životne važnosti unositi mineralnu tvar putem hrane. Nažalost, kod mnogih od nas hrana s visokim udjelom magnezija dolazi prerijetko na tanjur. To može biti zbog toga što se držimo jednostrane prehrane ili zato što često jedemo nezdravu brzu hranu.

Vollkornbrot

Dati prednost proizvodima od punog zrna

Huelsenfruechte

Pripremati mahunarke (npr. grašak, grah, leću)

Obst

Jesti puno svježeg voća i povrća

Nuesse

Jesti orahe

Prevenirati nedostatak magnezija

Čak i kada oblikujete svoj plan prehrane na zdrav i punovrijedan način, ipak može biti teško u dovoljnoj mjeri pokriti potrebu za magnezijem. To je također slučaj kada je organizmu potrebno što više magnezija. U osobe koje imaju povišenu potrebu spadaju npr. osobe pod stresom ili u nekoj posebnoj životnoj situaciji kao što je npr. dojenje. I oni koji se redovito bave sportom uvijek trebaju paziti za dovoljan unos magnezija.

SAVJET
U svrhu prevencije manjka magnezija potrebno ga je uzimati svaki dan. Ovdje saznajte, koji proizvod Diasporal® najbolje odgovara vašim potrebama.