Magnezij za muškarce

Muškarci imaju potrebu za magnezijem do 400 mg na dan. Kod redovnih sportskih aktivnosti potreba može biti čak i veća.

Njemačko društvo za prehranu preporučuje muškarcima dnevni unos magnezija do 400 mg. Ta se potreba može individualno nekoliko puta povećati, npr. ako se redovito bavite sportom ili ako se zbog posla pod stresom. I prehrana igra važnu ulogu, pa tako jednostrana prehrana ili dijete mogu dovesti do nedostatka magnezija.

Magnezij i sport

Upravo bi osobe koje se redovito bave sportom trebale obratiti pozornost na ravnotežu magnezija. Sportaši gube magnezij putem znojenja. Osim toga, potreba za magnezijem veća je tijekom vježbe da bi se zajamčio povećani rad metabolizma. Nakon treninga, zalihe su zato često prazne i dolazi do manifestacije nedostatka kao što su grčevi ili trzanje mišića. Stoga je preporučljivo uzimati magnezij npr. nakon sportske aktivnosti.

Saznajte ovdje više o tome, zašto sportaši imaju povećanu potrebu za magnezijem

Magnezij i stres

Pritisak da uspijemo je u naše doba posebno velik. Muškarci uvijek moraju biti na visini zadataka i spremni, ne samo na poslu nego i doma i u slobodno vrijeme Ne samo da to košta živaca, nego negativno utječe i na ravnotežu magnezija. Mineral snage magnezij izlučuje se jače kada je organizam pod stresom.

Pročitajte ovdje više o tome, kako stres može dovesti do povećane potrebe za magnezijem.

Magnezij i žgaravica

Tko pati od neugodnog pečenja iza prsne kosti, često poseže za blokatorima kiseline. Oni sprječavaju prekomjerno stvaranje želučane kiseline. Nažalost, njihovo uzimanje ima često i nuspojave – blokatori kiseline odbijaju često i apsorpciju mineralnih tvari kao što je magnezij. Dakle, osobe koje pate od žgaravice i često uzimaju lijekove protiv nje, trebaju imati u vidu i svoju ravnotežu magnezija. Da bi se potreba za magnezijem pokrila u dovoljnim količinama, preporuča se uzimanje visokokvalitetnog magnezijevog preparata kao što je magnezijev citrat jer njemu nije potrebna želučana kiselina da bi ga organizam resorbirao.

Magnezij i prehrana

U grozničavoj svakodnevnici često sve mora ići brzo: Restoran brze hrane iza ugla je praktičan i štedi vrijeme. Zbog takve jednostrane prehrane izostat će međutim važne mineralne tvari kao što je magnezij. se želi hraniti uravnoteženo i s puno magnezija, treba jesti prije svega hranu kao što su mahunarke i punozrnati proizvodi. Ne može svatko na takav način pojesti 400 mg magnezija. Preparat visoke vrijednosti iz ljekarne može pomoći u uravnoteživanju magnezija. Prednost ovdje treba dati proizvodima koji sadrže magnezijev citrat koji je dobar za organizam. On pokazuje visoku biološku raspoloživost i organizam ga može vrlo dobro apsorbirati i brzo aktivirati.

Ovdje možete provjeriti kolika je vaša potreba za magnezijem.

Diasporal® – prilagođeni magnezij