Što je magnezij?

Magnezij je važan gradivni sastojak u ljudskom organizmu. Ovdje saznajte zašto je to tako.

Magnezij spada u tzv. esencijalne tvari. On je važan za život, ali organizam ga sam po sebi ne može proizvoditi. Magnezij sudjeluje u preko 600 procesa u tijelu. Tako magnezij regulira na primjer suradnju mišića i živaca i na taj način jamči nesmetano funkcioniranje cjelokupnog mišićnog sustava. Za sve procese u našem organizmu koji ovise o energiji, magnezij je neizostavan.

Magnezij – gradivni sastojak života.

Magnezij se u prirodi nalazi prvenstveno u kamenju zemljine kore ali u morskoj vodi i u bojilu klorofil u svim zelenim biljkama. Ljudski organizam sadrži oko 26 g magnezija, najveći dio (60 %) pohranjen je u kostima i doprinosi njihovoj čvrstoći. Osim toga, magnezij igra važnu ulogu u diobi stanica i u funkciji živčanog sustava.

Dobro je znati: U biljnoj i životinjskoj hrani magnezij je doduše rasprostranjen, ali njegov udio jako varira. Mahunarke, orasi i žitarice sadrže velike količine magnezija. Ljekovite i mineralne vode služe kao izvor magnezija. Sve informacije o magneziju i hrani,

Magnezij je mineralna tvar važna za život bez koje naš organizam ne bi mogao funkcionirati.

Magnezij je važan za:

  • Funkciju mišića
  • Živčani sustav
  • Regulaciju stresa
  • Kardiovaskularni sustav
  • Snažne kosti i zube
  • Energetski metabolizam

Anatomie-Muskeln-Nerven-Knochen

Za što je dobar magnezij?

Prema Njemačkom društvu za prehranu, odrasle osobe trebale bi dnevno unositi 300 – 400 mg magnezija, ovisno o dobi i spolu. Ako ga organizam primi premalo, nedostatak magnezija manifestira se na različite načine. Tako često dolazi do grčeva u listovima i grčeva mišića. Ali i slabost mišića, glavobolja, umor ili srčana aritmija mogu biti posljedica nedostatka magnezija. Ovdje možete saznati više o manjku magnezija i mogućim posljedicama.

Također, osobama koje redovito bave sportom ili su puno izložene stresu, potreban je magnezij u većoj mjeri. Daljnje životne situacije kao klimakterij ili trudnoća povisuju potrebu za magnezijem.

Organski magnezijev citrat

Budući da se organski magnezijev citrat nalazi već u tijelu, može se dobro apsorbirati i brzo postati aktivan. Iz tog razloga, gotovo svi proizvodi Magnesium-Diasporal® sadrže magnezijev citrat koji je dobar za organizam.

Ovdje možete saznati više o proizvodima Magnesium-Diasporal®

Diasporal® – prilagođeni magnezij