Magnezij i depresija

Saznajte ovdje kako magnezij može pomoći kod depresije i poremećaja sna.

Depresija je nacionalna bolest Nijemaca. Od nje ovdje pati oko 4 milijuna osoba. Pri tom učestalost takvih bolesti raste iz godine u godinu. Razlozi depresije mogu biti različiti.

Znanstvena su istraživanja pokazala da osobe koje pate od depresije često imaju manjak magnezija i da on povećava rizik od razvoja depresije. Utvrđeno je da višetjedna nadoknada magnezija ima pozitivan učinak na simptome depresije i osjećaj straha. Magnezij pokazuje usporedno antidepresivan učinak kao i sredstvo protiv depresije Imipramin. Magnezij je kod depresije tako suvisla pomoćna terapija.

Magnezij kod poremećaja sna

Mnogi ljudi pate od poremećaja sna. Ili imaju poteškoće zaspati, često se bude ili im san nije dovoljno dubok. U svakom slučaju, drugi se dan osjećaju pregaženo i nemaju snage. Studije pokazuju da magnezij može poboljšati kvalitetu sna. Magnezij blokira izbacivanje hormona stresa i može tako pozitivno utjecati na poremećaj sna. Osobe s poremećajem sna moraju zato obratiti pozornost na visokodozirani unos magnezija.

Posljedice poremećaja spavanja

  • Gubitak snage
  • Razdražljivost
  • Napetost
  • Premorenost

Nedostatak magnezija: Pravilna doza

Kako već na početku uopće ne bi došlo do manjka opskrbe magnezijem, potrebno je uzimati dnevno 300 mg magnezija. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navodi dnevnu dozu od 300 mg magnezija kao terapiju za nedostatak magnezija. U stresnim situacijama, prilikom sporta ili u starijoj dobi, magnezij kao dodatak može biti od pomoći.
S Testom na magnezij od Diasporala®, možete brzo saznati koliko zapravo trebate magnezija.

Diasporal® – prilagođeni magnezij