Magnezij i vitamin B
kod napetosti mišića

Što pomaže kod bolne napetosti mišića? Saznajte što morate znati.

Neugodno, bolno i ograničavajuće: gotovo svatko je već patio zbog napetosti u mišićima. Od toga zapravo često ili čak redovito pati više od 50 posto ljudi. Mnogi od njih su pod pritiskom, na primjer zbog studija, posla i obitelji.

Napetost u ramenima i vratu osobito je česta. Općenito se simptomi mogu pojaviti i u drugim mišićnim skupinama kao što su donji dio leđa, stražnjice i tijela te podlaktice. Osobito je važno da ne budete u neprirodnom položaju jer se simptomi obično pogoršaju.

Napetost mišića može imati brojne uzroke. Osim stresa, nervoze, manjka tjelovježbe i lošeg držanja tijela središnju ulogu ima nedovoljna opskrba odgovarajućim mineralima i vitaminima.

Dobra je vijest da mišićni mineralni magnezij može pomoći kod napetosti mišića. Budući da u tijelu nema dovoljno magnezija, mišići se više ne mogu pravilno opustiti. Stoga se javlja tipična napetost. Zato je unos mišićnoga magnezija koristan.

Kad su u stresnim situacijama živci pod pritiskom, to utječe na napetost mišića. Grčenje mišića kontrolira živčani sustav. Mišići i živci neposredno su povezani, stoga se u mišićima često osjeća živčana napetost. Čini vam se da kroz vas prolazi struja. Tako vitamini skupine B mogu stabilizirati živce.

Preporuka:

Dnevno je dovoljna 1 tableta Magnesium-Diasporal® DEPOT Za mišiće + živce za zadovoljavanje potreba važnim vitalnim tvarima za mišiće i živce. Dodatak prehrani sadrži veliku dozu dvofaznoga magnezija i vitamine skupine B (B1, B2, B6, B12) s posebnim depo učinkom.

izdelek

Učinkoviti savjeti za stres i napetost

  • Kretanje!
    Izbjegavanje prisilan položaj tijela: dobro definiranom gimnastikom i blagim vježbama rastezanja za opuštanje umornih mišića.
  • Opuštanje!
    Kod prevelikoga stresa i živčane napetosti ravnotežu osiguravaju tehnike relaksacije kao što su progresivno opuštanje mišića ili autogeni trening.

Diasporal® – prilagođeni magnezij