Magnezij kod
napetosti mišića

Pomaže li magnezij kod napetosti mišića? Ovdje saznajte što morate znati.

Napetosti mišića pojavljuju se posebno često u području ramena i vrata. Tegobe se općenito mogu pojaviti i u dugim skupinama mišića. Prije svega je važno da se sada ne zauzme položaj u kojem štedimo tijelo jer se onda simptomi najčešće samo još pojačaju.

Dobra vijest je da magnezij kod napetog vrata može pomoći. Naime, uzrok simptoma je često nedostatak opskrbe mineralnom tvari. Čim nema dovoljno magnezija u stanicama, mišići se više ne mogu opustiti. Zato slijede tipične tegobe. I tako mogu nastati grčevi. Magnezij za opuštanje mišića stoga je smislena terapijska mogućnost.

Nedostatak magnezija i tegobe mišića

Tegobe mišića mogu imati mnogo uzroka. Uz stres, ozlijede, krivo držanje tijela ili upale ulogu igra i nedostatak magnezija. Jer, da bi se mišići mogli dobro oporaviti potreban im je magnezij. Prosljeđivanje nadražaja od živaca do mišića funkcionira bez problema samo onda kada ima dovoljno magnezija.
Tegobe mišića zbog nedostatka magnezija mogu se ublažiti ako se uzima kvalitetan preparat – na primjer s magnezijevim citratom. Za terapiju nedostatka magnezija potrebno je prema savjetu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dnevno uzimati najmanje 300 mg magnezija.
VAŽNO:
Nedostatak opskrbe magnezijem može dovesti do mnogih problema i potrebno je uvijek ga izbjegavati. Pri tome se ne morate bojati predoziranja jer zdrav organizam izlučuje višak magnezija jednostavno kroz bubrege.
Saznajte ovdje, koja je doza magnezija prava za vas.

Diasporal® – prilagođeni magnezij