Magnezij i stres

Pomaže li magnezij kod stresa? Saznajte ovdje više o „Mineralu protiv stresa“.

U današnje je vrijeme stres za mnoge gotovo već normalan sastavni dio svakodnevnice. Sve mora odlično funkcionirati – obitelj, prijatelji i karijera. Ali taj stalni stres negativno se odražava na zdravlje – i to na mnoge načine. Svatko zna za poremećaje spavanja i koncentracije, ako se nalazi pod stresom. Tko načelno pazi na ravnotežu magnezija i brine tijekom stresa o povećanom unosu magnezija, može podržati normalnu funkciju svog živčanog sustava.

Magnezij kod stresa

Kada je tijelo pod strujom, izbacuje hormone stresa kao adrenalin i noradrenalin. Oni brinu o proširenju bronhija, povećanju krvnog tlaka i frekvencije srca. Mišići i mozak sada se pojačano opskrbljuju kisikom. U vremenima u kojima smo još morali bježati od divljih životinja, ta je reakcija spašavala život. Danas su razlozi za stres u pravilu manje opasni ali razina adrenalina ostaje jednako visoka. Stoga moramo pribjeći drugim strategijama da bismo se opet brzo riješili stresa.

 

Magnezij ne slovi bezveze kao „antistresni mineral“. Magnezij regulira oslobađanje hormona stresa. Tako u stresnim situacijama dolazi do povećane potrošnje magnezija, odnosno time i do povećane potrebe za njim.

Fahrrad-fahren

redovito se kretati

Baden

opustiti se u vrućoj kupci

Buch

pročitati dobru knjigu

Freunde-treffen

provoditi vrijeme s prijateljima

Regelmaessige-Bewegung (1)

progresivno opuštanje mišića

Autogenes-Training

autogeni trening

Količina magnezija kod stresa?

Njemačko društvo za prehranu (Deutsche Gesellschaft für Ernährung – DGE) preporučuje dnevni unos magnezija od 300 mg do 400 mg, ovisno o dobi i spolu. Budući da tijelo tijekom stresa pojačano izbacuje magnezij, potreba se može povećati.
S Testom na magnezij od Diasporala®, možete brzo saznati koliko vam je magnezija uistinu potrebno.

Diasporal® – prilagođeni magnezij