Magnezij i srce

Magnezij je važan za normalnu funkciju srca. Ovdje saznajte zašto je to tako.

Magnezij sudjeluje u mnogim procesima u organizmu koji su važni za život. Kao prirodan protuigrač kalcija, magnezij regulira na primjer funkciju srca. Dok je kalcij odgovoran za podražaj srčanog mišića, magnezij se brine za njegovo opuštanje! Zato nedostatak magnezija može biti i čimbenik rizika srčane aritmije.

Magnezij za srce

Magnezij zajedno s mineralnim tvarima kalijem i kalcijem brine da se živčani impulsi nesmetano prosljeđuju. Stoga ne čudi da postoji povezanost između nedostatka magnezija i srčane aritmije. Ako nema mineralne tvari u dovoljnoj količini, ne može se ponovno sniziti podražaj mišićnih stanica. Posljedice mogu biti funkcijske smetnje kao srčana aritmija koja se može izraziti kao ubrzan rad srca (tahikardija), preskakanje srca (preuranjena kontrakcija) ili kao kompletno nepravilan ritam srca (treperenje srca). Dakle, magnezij regulira kao protuigrač kalcija rad srca kako bi ono moglo raditi pravilno i da ne ispadne iz takta. Preporučuje se uzimanje magnezija kod smetnji uzrokovanih srčanom aritmijom.

Magnezij i krvni tlak

Magnezij opušta stanice mišića krvnih žila i smanjuje izlučivanje hormona stresa adrenalina koji je odgovoran za rast krvnog tlaka. Veza između visokog krvnog tlaka i magnezija istražena je u mnogim studijama. Pokazalo se da uzimanje magnezija može doprinijeti smanjenju krvnog tlaka. Redovan unos magnezija u visokim dozama važan je za pacijente s visokim krvnim tlakom i zato što oni često uzimaju lijekove kao diuretike koji imaju za posljedicu povećano izlučivanje magnezija i na taj način mogu pospješiti nedostatak magnezija.

Smanjiti krvni tlak: Savjeti

Regelmaessige-Bewegung

Redovito bavljenje sportom

Abnehmen

Smanjiti prekomjernu težinu

Salzstreuer

Smanjiti unos kuhinjske soli

Obst

Zdravo jesti

Rotwein

Umjereno konzumirati alkohol

Zigarette

Ne pušiti

Magnesium-zufuehren

Obratiti pozornost za dovoljan unos magnezija

Diasporal® – prilagođeni magnezij